Gemeente Epe

Foto Epe.jpgDe gemeente Epe ligt prachtig tussen Veluwe en IJssel. De gemeente bestaat uit twee dynamische dorpen, Epe en Vaassen en twee kleinere, meer landelijke dorpen, Emst en Oene. Daarnaast hebben we ook enkele buurtschappen. Alle dorpen en buurtschappen hebben een eigen karakter.

Epe is een prettige gemeente om te wonen én te werken. Epe telt ongeveer 33.000 inwoners en de gemeente kent een bloeiend verenigingsleven en vele voorzieningen. Enkele voorzieningen zijn: sport- en dorpscentrum De Koekoek (zwembad en sportzalen) in Vaassen, de buitenpoli van het Gelre-Ziekenhuis in Epe, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Bibliotheken, Kulturhus Oene en Kulturhus Epe, diverse dorpshuizen, speeltuinen en veel sportgelegenheid. Verder kent de gemeente een ruim aanbod als het gaat om recreëren. We zijn dan ook een echte recreatiegemeente: jaarlijks verblijven vele toeristen in de gemeente.

Belangrijke sectoren in de gemeente Epe zijn recreatie en toerisme, landbouw en industrie. Kinderen kunnen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs in de gemeente terecht. Jongeren volgen hun opleiding voor hoger onderwijs buiten de gemeente.

De gemeente Epe is sinds 2018 JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente. Het gezondheidsbeleid van de gemeente Epe richt zich op: Het versterken van een gezonde leefstijl; Zorg voor een gezonde wijk/buurt en Inzet op gezondheidsbescherming.

De gemeente werkt samen met GGD NOG, Vérian, Centrum voor Jeugd en Gezin, de welzijnstichting Koppel/SWOE, de huisartsen, de buurtsportcoaches en diverse andere organisaties en personen om de gezondheid van de inwoners te beschermen en te bevorderen.

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina. Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.