Gemeente Heerde

Molen Veessen homepage middelVerspreid over vier dorpen, een aantal buurtschappen en het buitengebied telt de gemeente Heerde ruim 18.000 inwoners. Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten liggen tussen de uitlopers van de Veluwe en de rivier de IJssel. De afwisseling van bossen en uiterwaarden biedt vele recreatieve mogelijkheden. Met name het Heerderstrand en de schaapskooi in natuurgebied de Renderklippen zijn publiekstrekkers. De gemeente Heerde biedt uitstekende onderwijsmogelijkheden, een gevarieerd winkelbestand, vele industriële activiteiten en een bloeiend verenigingsleven.

Cittaslow

De gemeente Heerde is Cittaslow. Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten waar bezoekers en inwoners op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo kunnen genieten. Gemeenten waar de kwaliteit van de leefomgeving voorop staat en de authentieke lokale identiteit wordt bewaakt. Gemeenten waar het cultuurhistorisch erfgoed en de plaatselijke tradities worden gekoesterd, waar streekproducten worden gepromoot en waar mensen er nog zijn voor elkaar! In alle beleid en plannen van de gemeente staan de uitgangspunten van Cittaslow centraal. Ook de interne bedrijfsvoering wordt hier steeds meer op gericht.

Volksgezondheid

Het volksgezondheidsbeleid van de gemeente Heerde richt zich vooral op het versterken van een gezonde leefstijl, het matigen van gebruik van genotsmiddelen onder jongeren en het verbeteren van de gezondheidssituatie van senioren. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het behouden van de zelfstandigheid van de bewoners.

Extra aandacht heeft de gemeente Heerde voor de stimulering van beweging. Zowel in georganiseerd verband bij een sportvereniging of een georganiseerde activiteit, als in de zin van bewegen in het dagelijks leven (bijvoorbeeld lopend boodschappen doen en de auto laten staan).

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina. Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.