Gemeente Oldebroek

Oldebroek homepageOldebroek in het kort

De gemeente Oldebroek telt zo’n 23.000 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 100 km². De gemeente Oldebroek ligt op de Noordwest Veluwe en bestaat uit een mooi en afwisselend landschap met bos, heide, water en polder.

Eigen karakter

Oldebroek bestaat uit zes dorpen: Hattemerbroek, ’t Loo, Noordeinde, Oldebroek, Oosterwolde en Wezep. De dorpen hebben elk een eigen karakter. Oldebroek is geen Wezep, ’t Loo is anders dan Noordeinde. Deze verschillen zijn waardevol en maken Oldebroek tot een divers geheel. Het behoud van het authentieke karakter gaat hand in hand met een dynamische ontwikkeling. Het aantal inwoners varieert per kern van circa 200 tot 12.000 inwoners. Vooral de jeugd tussen de 15 en 20 jaar is ruim vertegenwoordigd.

Identiteit en cultuur

Van oudsher kent de gemeente Oldebroek hechte en betrokken gemeenschappen. In Oldebroek is nog sprake van een menselijke maat met veel vrijwilligers en een gevoel voor (eigen) verantwoordelijkheid. De inwoners komen graag samen en zetten zich in voor een sterke sociale structuur, zowel op onderling niveau als in kerkelijk verband en in het verenigingsleven. Ook kent Oldebroek een actief verenigingsleven met veel vrijwilligers op het gebied van sport en cultuur.

Sport en recreatie

In Oldebroek kun je prachtig wandelen en fietsen. Er is bos, heide, water of polderlandschap; hier kun je van een veelzijdig landschap genieten. Ook heeft Oldebroek veel sportmogelijkheden en een prachtig overdekt zwembad.

Oldebroek voor Mekaar

Oldebroek werkt aan een sterke en leefbare samenleving. Inwoners krijgen de ruimte en iedereen telt mee en doet mee op basis van eigen talenten en mogelijkheden.

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina. Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.