Cijfers

Hier vindt u cijfers over de volksgezondheid in de gemeente en over onderwerpen die daarmee samenhangen, zoals de transities. De cijfers zijn afkomstig van de monitors van GGD Noord- en Oost-Gelderland en van landelijke bronnen.

GGD gezondheidsmonitors

De monitors van de GGD geven inzicht in ontwikkelingen in gezondheid, welzijn en leefstijl van de bevolking. Daarmee kunnen gemeenten hun beleid baseren op cijfers. De onderwerpen waarover gegevens zijn verzameld in de monitors, vindt u in dit overzicht.

In de tabel hieronder vindt u in de 'Infographic’ een beknopt overzicht van resultaten in uw gemeente. Een beschrijving van de belangrijkste resultaten in de regio staat in het 'E-Magazine'. Hoe de inwoners van uw gemeente scoren op alle vragen die in een monitor zijn gesteld, ziet u in het tabellenboek via de link ‘Cijfers gemeente’.
Resultaten van vorige monitors kunt u opvragen via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Kindermonitor 2017 Jeugdmonitor 2019 (E-MOVO) Monitor Jong Volwassenen 2019 Monitor volwassenen en ouderen 2020
Resultaten E-Magazine
Infographic gemeente Berkelland
Cijfers gemeente Berkelland
E-magazine
Infographic praktijkonderwijs
Infographic VO gemeente Berkelland
Cijfers VO gemeente Berkelland
E-Magazine
Infographic gemeente Berkelland
Cijfers gemeente Berkelland

E-Magazine
Infographic
Cijfers gemeente Berkelland

Doelgroep Ouders van 0- t/m 11- jarigen Middelbare scholieren, klas 2 en 4; leerlingen praktijkonderwijs, alle klassen. 16- t/m 25- jarigen   Zelfstandig wonende inwoners,
18 jaar en ouder
Vragenlijst Vragenlijst Vragenlijst VO
Vragenlijst PrO
 Vragenlijst Vragenlijst volwassenen
Vragenlijst ouderen
Volgende monitor 2021 2023 2023  2022
Vorige monitors 2009, 2013 2003, 2007, 2011, 2015   2008, 2012, 2016

Cijfers uit landelijke bronnen

Het RIVM verwerkt gegevens uit de GGD monitors en uit andere bronnen tot gemeentelijke gezondheidsprofielen:
Gemeentelijk gezondheidsprofiel Berkelland.

Op de website www.waarstaatjegemeente.nl staan diverse gegevens over gemeenten, bijvoorbeeld over woon- en leefklimaat, zorg en welzijn en maatschappelijke kerncijfers.

Op de website www.gezondheidinsociaaldomein.nl ziet u hoe in uw gemeente de gezondheidssituatie, waaronder veerkracht, zelfredzaamheid en samenredzaamheid, is ten opzichte van het landelijk gemiddelde.