Gemeente Apeldoorn

ApeldoornfotoApeldoorn. De plaats waar dorpse kwaliteiten en stadse voorzieningen hand in hand gaan. De plaats waar je kunt uitblazen en uitrazen. Centrum van de Veluwe op de grens tussen het prachtige Veluwemassief en de fraaie IJsseldelta. Gunstig gelegen aan de A1 en de A50, centraal in Nederland.

In onze gemeente komen de voordelen van wonen in (of dichtbij) een moderne stad samen met de geneugten van leven in (of dichtbij) een hoogwaardig buitengebied. Apeldoorn is stad, dorp, landschap en platteland tegelijk. Een stad met monumentale architectuur en typische ‘Apeldoornse huisjes’. Een gemeente waar elf dorpen bij horen, met ieder hun eigen identiteit. Apeldoorn is ‘buiten’ maar ook ‘stad’. Een Buitenstad dus, met een prachtige mix van kwaliteiten.
Daarom Apeldoorn: Buitenstad!

Ligging, ruimte, veiligheid en groen maken onze gemeente aantrekkelijk voor bezoekers, bewoners en ondernemers. Het leefcomfort maakt Apeldoorn vooral aantrekkelijk voor gezinnen. Ruim, groen en veilig wonen en je kunnen verplaatsen gaan samen met veel voorzieningen in de nabijheid.
Daarom Apeldoorn: comfortabele gezinsstad!

Orpheus, Cultuurkwartier, Omnisport, Apenheul, Julianatoren, Paleis Het Loo, Radio Kootwijk, prachtig erfgoed, de dorpen, een veelzijdige en aantrekkelijke binnenstad, restaurants, leasure facilities, veel evenementen en de Veluwe (met het Kröller-Müller Museum) om de hoek zijn de hoogtepunten en basis van vrijetijdsmogelijkheden van onze stad. Het landschap om de stad heen laat talrijke sporen zien zijn van een lange en interessante geschiedenis.

Daarom Apeldoorn: toeristisch toplandschap!

Apeldoorn is een stad met een solide economie en een veelzijdig aanbod aan werkgelegenheid. Met voor ondernemers ruimte om te ondernemen op prima bedrijvenlocaties met goede (inter)nationale bereikbaarheid.
Daarom Apeldoorn: ondernemende stad!

Duurzaamheid maakt deel uitvan alle ontwikkelingen in onze gemeente. Daarbij zetten we onder meer in op het (her)gebruik materialen en hulpbronnen die ter plaatse aanwezig zijn.
Daarom Apeldoorn: duurzame stad!

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina.
Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.