Gemeente Elburg

De stad Elburg is het meest bekend om de schitterende, goed bewaarde vesting. Wie door het Hanzestadje loopt, waant zich in de Middeleeuwen. De voormalige Hanzestad heeft nog veel van haar karakteristieke elementen weten te bewaren. Het staat dan ook bekend als stad met de meeste monumenten op het kleinste oppervlakte in ons land. De oude stadsmuur, de grachten met stadswallen, de Visafslag, het Middeleeuwse Agnietenklooster, alles ademt de sfeer van weleer. Naast zien, is er ook veel te beleven in Elburg. In de vesting bevinden zich diverse musea en in het gezellige centrum kunt u genieten van een ruim winkelaanbod en vele horecagelegenheden met zonnige terrassen. Er is dus altijd wat te doen.

De Gemeente Elburg is niet alleen de vesting. De kernen ’t Harde en Doornspijk maken ook deel uit van de gemeente en hebben elk hun eigen charme. De gemeente grenst aan de Veluwe en kent veel groene en natuurlijke plekken. Het is een gebied met een grote cultuur­historische waarde, waarin heerlijk gefietst en gewandeld kan worden. Kortom: een afwisselende omgeving, waar het goed recreëren is.

Cijfers over de gezondheid van de inwoners van de gemeente (uit monitors van de GGD en landelijke bronnen) vindt u achter het tabblad Cijfers boven aan deze pagina. Informatie over de gezondheid van de inwoners van de gemeente vindt u via de links in de blokken hieronder.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de website van de gemeente.