Cijfers

Hier vindt u cijfers over de volksgezondheid in de gemeente en over onderwerpen die daarmee samenhangen, zoals de transities. De cijfers zijn afkomstig van de monitors van GGD Noord- en Oost-Gelderland en van landelijke bronnen.

GGD gezondheidsmonitors

De monitors van de GGD geven inzicht in ontwikkelingen in gezondheid, welzijn en leefstijl van de bevolking. Daarmee kunnen gemeenten hun beleid baseren op cijfers. De onderwerpen waarover gegevens zijn verzameld in de monitors, vindt u in dit overzicht.

In de tabel hieronder vindt u in de 'Infographic’ een beknopt overzicht van resultaten in uw gemeente. Een beschrijving van de belangrijkste resultaten in de regio staat in het 'E-Magazine'. Hoe de inwoners van uw gemeente scoren op alle vragen die in een monitor zijn gesteld, ziet u in het tabellenboek via de link ‘Cijfers gemeente’.
Resultaten van vorige monitors kunt u opvragen via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Kindermonitor 2017 E-MOVO 2015 Monitor volwassenen en ouderen 2016
Resultaten

Infographic gemeente Oost Gelre
E-Magazine
Cijfers gemeente Oost Gelre

Infographic gemeente Oost Gelre
E-magazine
Cijfers E-MOVO Oost-Gelre
Infographic gemeente Oost Gelre
E-Magazine
Cijfers gemeente Oost Gelre
Doelgroep Ouders van 0-12 jarigen Middelbare scholieren, klas 2 en 4 Zelfstandig wonende inwoners,
19 jaar en ouder
Vragenlijst   Vragenlijst 0-12 jarigen Vragenlijst E-MOVO Vragenlijst volwassenen
Vragenlijst ouderen
Volgende monitor 2021 2019 2020
Vorige monitors 2009, 2013 2003, 2007, 2011 2008, 2012

 

Cijfers uit landelijke bronnen

Het RIVM verwerkt gegevens uit de GGD monitors en uit andere bronnen tot gemeentelijke gezondheidsprofielen:
Gemeentelijk gezondheidsprofiel Oost Gelre.

Op de website www.waarstaatjegemeente.nl staan diverse gegevens over gemeenten, bijvoorbeeld over woon- en leefklimaat, zorg en welzijn en maatschappelijke kerncijfers.

Op de website www.gezondheidinsociaaldomein.nl ziet u hoe in uw gemeente de gezondheidssituatie, waaronder veerkracht, zelfredzaamheid en samenredzaamheid, is ten opzichte van het landelijk gemiddelde.